Voor verslag vorige clubavond, klik op onderstaande afbeelding
Voor verslag vorige clubavond, klik op onderstaande afbeelding

Uitnodiging voor Maandag 3-12-2018

Eigenlijk zouden we de avond van 3 december gebruiken om het tentoonstellingsaquarium af te breken. Maar omdat de bak langer blijft staan, kwam deze avond vrij. Een goede gelegenheid om een goede oude traditie weer eens naar voren te halen. De “december aquariumquiz”. De quiz wordt dit jaar gemaakt door Jan en Reginald en zij houden de inhoud van de quiz angstvallig geheim. Wat niet geheim is, is de mooie hoofdprijs voor de winnaar(es). Het loont dus zeker de moeite om te komen. En daarbij nog meer, de vissen en planten in het tentoonstellingsaquarium zijn enorm gegroeid. Kom eens kijken en je ziet het enorme verschil met vorige maand. Er zwemt nu een school van 150 volwassen congozalmen die ook nog eens prachtig op kleur zijn. Dat geldt ook voor de barbelen. Twee maal zo groot geworden en drie maal zo mooi. En ten slotte, ga op zoek naar de jong cichliden die in de bak zijn geboren en getogen. Ze zwemen al vrij rond.

Uitnodiging voor Maandag 7-1-2019

Doe-avond over koolzuurbemesting

 

Koolzuur bemesting is een oude bekende techniek binnen onze hobby. Er is al veel gezegd over pH waarde, technieken enz. Maar die techniek gaat snel. Ton Geraerds en Ludo Stroeken houden zich daar intensief meer bezig en ook ten dele professioneel. Zij gaan vertellen over de nieuwste ontwikkelingen, maar stellen u ook in de gelegenheid uw meetapparatuur te laten ijken en uw aquariumwater te laten meten. Neem dus zowel uw pH meter als uw aquariumwater mee.

Belangrijk voor het bemonsteren van het water: neem het water uit uw bak vlak voor u naar de verenigingsavond vertrekt en sluit de deksel/dop van het potje onder water (zonder lucht).