Uitnodiging

6 september 2021: Micro-organismen in het aquarium

Lezing door: Peter Oranje

Natuurlijk kent u de bewoners van uw aquarium: uw vissen, planten, garnalen. Maar we staan er niet zo bij stil dat er nog een paar miljard andere bewoners in uw bak leven. Dat zijn de micro-organismen. Bacteriën, eencelligen, schimmels en zo meer. Die hebben een grote waarde voor uw aquarium omdat ze vuil afbreken. Maar er is een keerzijde. Het zijn ook de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor visziekten. Peter Oranje gaat ons in zijn lezing leiden door de wereld van de hele kleine wezens in ons aquarium. Hoe we ze kunnen behouden, maar soms ook moeten bestrijden.

4 oktober 2021: Diverse onderwerpen

Dit wordt de laatste praktijkavond  van het jaar. Ook nu staan er weer verschillende onderwerpen op het programma:

  1. Daniel zal een lezing geven over de bouw van een koelkast voor (zee) aquarium. Na een aantal hete zomers, waarbij vele bakken oververhit raakten, is dit zeker een actueel onderwerp.
  2. De laatste (technische) ontwikkelingen in de aquariumfotografie. Reginald, onze huisfotograaf, gaat u weer helemaal bijpraten
  3. We proberen nu 1 of 2 interviews van onze leden, gemaakt en gefilmd door Reginald volledig weer te geven. U krijgt alle technische details en achtergronden van een aantal van onze bakken te zien.